27 Nisan 2010 Salı

Cocuklugum & Kuzenlerim



Bu resim sanirim 1979 yilinda yada 1980 yilinda cekildi...tam olarak tarihini bilmiyorum,ama o yillara ait olmasi gerekiyor.
Soldaki karde$im T. sagdakide kuzenim M. (Bucannin karde$i), ortadaki tombi$de bendeniz oluyorum.:)
Ozamanlar karde$ler olsun kuzenler olsun cok kalabalik bir cocuk gurubuyduk. Yukardaki ekip tam degil tabiki, resimde ele ba$lari eksik.:)) Onlar neden bu resimde yok onuda tam olarak bilmiyorum.
Harika vakit gecirirdik hep birlikte...cocuklugum onlarin sayesinde dahada güzel gecti diye bilirim. Neler yapardik neler, aklima geldikce yüzümde bir gülümseme beliriyor...
Severek ve heycanla yaptigimiz $eylerin arasinda, gizli gizli dereye girip kurbaga pe$inde ko$turmalar,geceleri ranzanin alt kismina perde gerip hacivatla karagöz oynatmalar...neler neler. Allahim nasil güzel günlerdi o günler..:) Bucanniyle birlikte az maceralarimiz olmadi o günlerde heleki malum dere kenarindaki ke$iflerimiz bir ba$kaydi.. hala bile o günleri konu$urken gülme krizlerine giriyoruz.:))

Birde o dönemler haftasonlari videodan türk filmleri izlerdik...bu geleneksel ve rutin olan bir durumdu..yurtdi$inda ya$ayanlar bilir. Bir arabanin bagajinda bir kac günlügüne kiralanmak üzere kapinin önüne kadar gelen bu filmler...Haftasonlari büyük kücük herkezi TV´nin kar$isina baglardi. Cok iyi hatirliyorum hepimiz TV nin kar$isina dizilirdik, büyükler koltukta biz kücüklerde yerde,her birimizin altindada birer kücük paspas. :D Ay cok komiktik ya...sabahtan ak$ama kadar video izlerdik.:)))
Ama o dönemler memleketimize olan tek baglantimiz gazete di$inda bu filmlerdi...$imdi her$ey cok farkli! Yurdumuzda olup bitenleri aninda duyup ögrene biliyoruz. (Cok $ükür!)

Gelelim tekrar kuzenlere...yani bucanni ve ailesine ve diger akrabalarima onlar o dönem 1984 de TR ye kesin dönü$ yapmi$lardi...bir tek halamlarla biz geride kalmi$tik. Benim icin tabiki dünyanin sonu gelmi$ gibiydi...cocuksun en sevdigin insanlar birden hayatindan kayboluyor ve oyun arkada$larin bir daha dönmemek üzere gidiyorlar. Ah..Ah..cok ama cok agladigimi hatirliyorum! :(

Neyse..$imdi hepimiz büyüdük...ve cok uzak yerlerde ya$amlarimizi sürdürsek bile,birbirimize olan bagliligimiz hic bir zaman eksilmedi, aksine cogaldi.
Arkada$lar bugün nedense bunlari yazmak gecti icimden...sanirim bu aralar biraz duygusalim..:)Aslinda özel hayatimdan cok fazla $ey yazmam...
Galiba cocuklugumu ve kuzenlerimi özledim...

11 yorum:

noyumberry dedi ki...

Evet canım:)çok güzel bir çocukluk geçirdiğiniz ve mutluluğunuz resimlere yansımış:D
Keşke çocukluğumuza o saf temiz halimize geri dönebilsek..
sevgiyle kal..

sibel dedi ki...

en güzel günler dimi.sevgiler

dakikadanonce dedi ki...

canımsın
İçini dökmüşsün iyide olmuş.

bahar yorgun dedi ki...

bazen bende içimden geçenleri yazıyorum. hangimiz özlemiyoruz ki çocukluğumuzu... yurt dışı daha zordur mutlaka

Bucanni dedi ki...

Bidenem sabah sabah çeşmeleri açtırdın bana. Ay biri gelcek görcek şimdi.
Bu kız niye zırlıyo diycekler :)
Bilmezler ki, anlatsam da anlamazlar ki içimdeki sevgiyi ve özlemi.
SENİ ÇOOOK SEVİYORUM tımammı :)
Derede başıma gelenleri yazmamışsın, ama ben bu gün gibi hatırlıyorum olanları :) İnşallah birlikte daha güzel günler yaşarız canımın içi çoook öptüm seni.

SEVECEN dedi ki...

BİRBİRİNİZE BU KADAR BAĞLI OLMANIZ ÇOK GÜZEL CNM..RESMDE NASIL GÜZEL...BURAM BURAM TARİH KOKUYO VALLA...

zühra dedi ki...

Birsen cim ne güzel yazmışsın... Özlemler keşke olmasa hayatımızda, tüm sevdiklerimizle birarada olabilsek. Sevgiyle kal olurmu...

ŞIKELLA dedi ki...

resim çok güzel ve bir o kadarda duygusal :)

BirSen dedi ki...

*Noyumberry*: Allah $ükür $imdiki ya$amimda cok güzel,ama o dönem bir ba$kaydi.:)

*Sibel*: Evet öyle! :)

*Dakikadanonce*: valla hic sorma, biraz öyle oldu.:))

*Bahar Yorgun*: Eminim herkez hayatinin bazi dönemlerini özlemle hatirlar.

*Bucanni*: Canim benim..seni üzmek degildi niyetim.:( Ama yazarken benimde gözlerim doldu. Bende seni cooook seviyorum..IYIKI VARSIN...IYIKI VARSINIZ!!:)

*Sevecen*: Bagligimizi birlikte gecirdigimiz cocuklugumuza bagliyorum ben.

*Zühra*: Evet ne güzel olurdu dimi Zühracim.:)

*$ikella*: Bende cok seviyorum bu resmi.:)

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım,hepimizi çocukluğumuza döndürdün.
Teşekkürler,sevgiler:))

BirSen dedi ki...

*Ozgur*:Cocukluk hatirlarinizi bu sebeple biraz animsata bildiysem ne mutlu bana.:)