29 Mart 2010 Pazartesi

Pudingli Kek

Beni taniyanlar tatliya ne kadar dü$kün biri oldugumu bilerler.:) Cayimin kahvemin yaninda mutlaka tatli bir$eyler olsun isterim. Yoksa o cayin keyfini bir türlü cikaramiyor..:))

Bir kac gün önce sevgili tatlilar gülcanda görmü$tüm bu kek tarifini. Hemen denemek istedim! Yapili$i kolay olan bir tarif arti cok lezzetlide.
Puding severler mutlaka denesin derim.;)

*malzemeler (alt kek icin)
3 tane yumurta
1 tane vanilya sekeri
1 tane kabartma tozu
1 su bardak aycicek yagi
1,5 su bardak seker
2,5 bardak un
1 su bardak süt

*malzemeler (üst krema icin)
1 litre süt
2 paket vanilya puding tozu
Yarim bardak seker
200 gr süzme kaymakli yogurt (almanyada Schmand olarak geciyor)
damak tadina göre recel. (ben bögürtlen receliyle yaptim)

*hazirlani$i
Yumurta ,$eker ve aycicek yagini cirpin.
Süt ,vanilya $ekeri unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice cirpin.
Bu kari$imi bir firin tepsisine dökün.
Bir tencereye sütü, $ekeri ve vanilyali puding tozunu ilave edip kari$tirin. (Puding paketinde yazildigi gibide yapabilirsiniz).
Tencereyi kenara alip icine 200 gr. kaymakli yogurdu ( Schmand) cirpin.
Tepsideki kek hamurunun üzerine pudingili kremayi dökün.
Recelide cay ka$igi ile pudingin üzerine yer yer dökün.
180 derece firinda üstü kizarana kadar pisirin.


$imdiden yapanlara afiyet bal $eker olsun..:)

11 yorum:

vintageduygular dedi ki...

Pudingli kek yedigmde hep hüsrana ugramistim ama sen öyle bir anlatmissin ki, bu tarifi not ettim :) Bu hafta yapmayi düsünüyorum ;)

noyumberry dedi ki...

Ellerine sağlık Birsencim.tarif ve görüntü nefis görünüyor:)
bu pudinkli sosu keki pişirdikten sonra mı döküp tekrar fırına veriyorsun..yoksa beraber mi?
sevgiler..

bahar yorgun dedi ki...

bende tatlı seven yiyen ve kilo almayan gruptanım ne iyi di mi :)) çok tatlı göründü şimdi gözüme hımmmmmmmm

Bucanni dedi ki...

Bilmemmi sen gelince doyuyoz tatlıya :)

BirSen dedi ki...

*Vintage Duygular*: Aslinda ba$ta bende pek begenmem diye dü$ünmü$tüm,ama fotoda öyle güzel görünüyorduki hemen yapmak istedim.:)bence denemeye deger!;)

*Noyumberry*: Canim kremayi pi$irmeden önce hamurun üstüne döküyorsun.Beraber pi$iyor.

*Bahar Yorgun*: Baharcim eskiden bende almiyordum,ama sanirim artik yava$ yava$ almaya ba$liyorum..:)) eee 30 dan sonra biraz dikkat etmek gerekiyor.:-D

*Bucanni*: :)))...krizim tutunca azmi seni güllüoglu baklavacilarina sürükledim.:)))

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

birsencim eline sağlık hayatım..
kolay bir tarif deniyeyim:) hemde hafif gibi göründü bana..

Unknown dedi ki...

schmand :(, en çok özlediğim malzemedir almanyadan, türkçesi nedir ve türkiyede ne şekilde aynısını bulabilirim diye düsünüyordum, o zaman bu bi çeşit yoğurt kaymağı yani..

Stil Direktoru dedi ki...

Hani bana demişş :)

BirSen dedi ki...

*Serrpil Tülin*: Evet kolay ve hafif.;)

*Narish*: Canim sen almanyada ya$adinmi? :) Tarifi tatlilar gülcandada görmü$tüm o Schmandi süzme kaymakli yogurt diye tabir etmi$.

*Stil Direktörü*: Ah canim benim kiyamam ben sana :)..gelde birlikte yiyelim.;)

sena dedi ki...

sunumunun basarili gecmesine cok sevindim.umarim bundan sonrasi da cok guzel olur.blogundan gordugum kadariyla guzel isler yapiyorsun ne de olsa..
evdeki kek canavarlari icin ben de deneyecegim bu tarifi ;))

Stil Direktoru dedi ki...

söz mü bebek