Beni taniyanlar tatliya ne kadar dü$kün biri oldugumu bilerler.:) Cayimin kahvemin yaninda mutlaka tatli bir$eyler olsun isterim. Yoksa o cayin keyfini bir türlü cikaramiyor..:))
Bir kac gün önce sevgili tatlilar gülcanda görmü$tüm bu kek tarifini. Hemen denemek istedim! Yapili$i kolay olan bir tarif arti cok lezzetlide.
Puding severler mutlaka denesin derim.;)
*malzemeler (alt kek icin)
3 tane yumurta
1 tane vanilya sekeri
1 tane kabartma tozu
1 su bardak aycicek yagi
1,5 su bardak seker
2,5 bardak un
1 su bardak süt
*malzemeler (üst krema icin)
1 litre süt
2 paket vanilya puding tozu
Yarim bardak seker
200 gr süzme kaymakli yogurt (almanyada Schmand olarak geciyor)
damak tadina göre recel. (ben bögürtlen receliyle yaptim)
*hazirlani$i
Yumurta ,$eker ve aycicek yagini cirpin.
Süt ,vanilya $ekeri unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice cirpin.
Bu kari$imi bir firin tepsisine dökün.
Bir tencereye sütü, $ekeri ve vanilyali puding tozunu ilave edip kari$tirin. (Puding paketinde yazildigi gibide yapabilirsiniz).
Tencereyi kenara alip icine 200 gr. kaymakli yogurdu ( Schmand) cirpin.
Tepsideki kek hamurunun üzerine pudingili kremayi dökün.
Recelide cay ka$igi ile pudingin üzerine yer yer dökün.
180 derece firinda üstü kizarana kadar pisirin.
$imdiden yapanlara afiyet bal $eker olsun..:)
11 yorum:
Pudingli kek yedigmde hep hüsrana ugramistim ama sen öyle bir anlatmissin ki, bu tarifi not ettim :) Bu hafta yapmayi düsünüyorum ;)
Ellerine sağlık Birsencim.tarif ve görüntü nefis görünüyor:)
bu pudinkli sosu keki pişirdikten sonra mı döküp tekrar fırına veriyorsun..yoksa beraber mi?
sevgiler..
bende tatlı seven yiyen ve kilo almayan gruptanım ne iyi di mi :)) çok tatlı göründü şimdi gözüme hımmmmmmmm
Bilmemmi sen gelince doyuyoz tatlıya :)
*Vintage Duygular*: Aslinda ba$ta bende pek begenmem diye dü$ünmü$tüm,ama fotoda öyle güzel görünüyorduki hemen yapmak istedim.:)bence denemeye deger!;)
*Noyumberry*: Canim kremayi pi$irmeden önce hamurun üstüne döküyorsun.Beraber pi$iyor.
*Bahar Yorgun*: Baharcim eskiden bende almiyordum,ama sanirim artik yava$ yava$ almaya ba$liyorum..:)) eee 30 dan sonra biraz dikkat etmek gerekiyor.:-D
*Bucanni*: :)))...krizim tutunca azmi seni güllüoglu baklavacilarina sürükledim.:)))
birsencim eline sağlık hayatım..
kolay bir tarif deniyeyim:) hemde hafif gibi göründü bana..
schmand :(, en çok özlediğim malzemedir almanyadan, türkçesi nedir ve türkiyede ne şekilde aynısını bulabilirim diye düsünüyordum, o zaman bu bi çeşit yoğurt kaymağı yani..
Hani bana demişş :)
*Serrpil Tülin*: Evet kolay ve hafif.;)
*Narish*: Canim sen almanyada ya$adinmi? :) Tarifi tatlilar gülcandada görmü$tüm o Schmandi süzme kaymakli yogurt diye tabir etmi$.
*Stil Direktörü*: Ah canim benim kiyamam ben sana :)..gelde birlikte yiyelim.;)
sunumunun basarili gecmesine cok sevindim.umarim bundan sonrasi da cok guzel olur.blogundan gordugum kadariyla guzel isler yapiyorsun ne de olsa..
evdeki kek canavarlari icin ben de deneyecegim bu tarifi ;))
söz mü bebek
Yorum Gönder